Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Hjem
/
Kulde

Kulde

Kulde og Klimatekniske produkter

 • I nært samarbeid med kjente internasjonale fabrikanter leverer vi standardiserte kulde og klimatekniske produkter av høy kvalitet.
 • Produkter fra produsenter som Bitzer, Danfoss, Panasonic, Güntner, Armacell, Johnson Controls, Swep, Tecumseh, Bock, Dorin, Copeland, m.flere vil du finne i vårt leveringsprogram.
 • Stort lager og godt utviklet logistikksystem i Schiessl Gruppen vil sikre raske og fleksible leveranser fra nevnte produsenter. I tillegg til standardaggregater leverer vi også ”skreddersøm” fra eget verksted, der du som kunde gir oss dimensjoneringsgrunnlaget, og forteller hvordan produktet skal se ut, sørger vi for at du får et produkt som er etter dine kravspesifikasjoner og design. Standard produkter og spesialaggregater leveres i henhold til gjeldende direktiver.
______________________________________________________________________________________________________________________________________

Panasonic CO2 Condensing uniter for kjøl og frys

 • Panasonic lanserer kjøle- og fryseenheter for første gang i Europa. De nye produktene skal hjelpe kuldebrukere å møte kommende miljøkrav. Nyhetene benytter CO2 som kuldemedium, og ikke kuldemedier med drivhusgasseffekt som etter hvert skal fases ut.
 • Panasonics nye CO2-enheter er utviklet for mindre virksomheter som f.eks. bensinstasjoner, små til større dagligvarebutikker, bakerier, og andre næringsmiddel bedrifter med fryse- og kjølerom. De benytter CO2 som kuldemedium og er dermed langt mer miljøvennlig enn andre løsninger med drivhusgasser.

EU vil fase ut drivhusgassene

 • EU har besluttet at utslippet av drivhusgasser skal begrenses og være redusert med 21% i 2030, sett i forhold til gjennomsnittet i perioden 2009 til 2012. Det betyr ikke at installasjoner med GWP-kuldemedier blir forbudt, men det gir et insentiv for produsenter og forbrukere å velge miljøriktige alternativer. Noen kuldemedier vil bli ulovlige, hvis de har en GWP-verdi (Global Warming Potential) som er høyere enn det tillatte.

20% mer energieffektiv

 • Panasonics CO2 kjøle- og frysesystemer blir tilgjengelig i modeller fra 1,6kW til 14,6kW i frysedrift. De er 20% mer energieffektive enn løsninger med det konvensjonelle kuldemediet R404A. Forklaringen på den høye energieffektiviteten finnes i enhetens unike løsning med to-trinns rotasjonskompressor. Støynivået er lavt og den minste modellen veier kun 67kg. Det er blant de letteste på markedet i denne kategorien. Samme enhet kan benyttes enten som kjøle- eller frysesystem ved å justere driftsinnstillingen.

Panasonic satser på CO2

 • Panasonic Heating & Cooling har iverksatt et prosjekt i Randers med CO2-enheter. Det er det første CO2-anlegget fra Panasonic i Europa hvor markedet for denne typen aggregatenheter vurderes å være i rask vekst. Allerede i 2009 var Panasonic den første produsenten som testet CO2-enheter i Japan. Siden 2010 har Panasonic lansert fire ulike modeller på markedet i Japan.
 • Panasonic satser på CO2-teknologi for å styrke det grønne skiftet, og har fokus på å utvikle mer bærekraftig og miljøvennlige produkter. Målet er å ta en posisjon som en ledende innovatør av miljøvennlig teknologi.

Fire raske fakta om CO2 condensing units:

 • Serien kan operere både i kjøle og frysområde. Dekker dermed behov fra små kjøledisker til små fryselagre.
 • Fordampningstemperaturen er fra -5°C til -45°C.
 • Enhetene kan innstilles enten for frysedrift eller kjøledrift
 • Nominelle kapasiteter er fra 1,6kW til 14,6kW i fryseområde og 3,6kW til 32,5kW i kjøleområde.